Keresés
  • Judit Huszka

Valószínűleg az arany lesz az év slágerbefektetése

Bár idén eddig az arany árfolyama egy igen szűk sávban mozgott, több elemzés is úgy számol, a következő hónapokban kitörhet a nemesfém árfolyama ebből a zónából, és megindulhat egy lendületesebb drágulás.


Hagyományosan június végétől augusztus közepéig tart az az időszak, amikor az arany ára a legalacsonyabb, azonban idén ez eltérhet a szokásostól. A geopolitikai helyzet, a reálkamatok eltűnése, az inflációs aggodalmak megerősödése, valamint a részvénypiaci túlárazottság egyaránt azt támasztja alá, hogy emelkedésnek indulhat a sárga nemesfém ára. Ez pedig időszerű is lenne.


Az óvatosság megágyaz a drágulásnak.


Az Egyesült Államok Iránnal való konfliktusának mélyülése, valamint a Kínával szembeni kereskedelmi háború fokozódása sok befektetőt óvatosságra int.

Elsősorban azokat, akik a rekordokat elé-rő részvénypiacokról menedékeszközök-be, így például aranyba menekíthetik pénzüket, illetve azokat, akik attól tartanak, hogy az elemzők által már jelzett negatív korrekció bekövetkezik, és az árfolyamok meredeken zu-hanni kezdenek.


(Forrás: Origo 2019.07.18.)

2 megtekintés0 hozzászólás