Keresés
  • Judit Huszka

Mi a TITOK? Hogyan legyünk sikeresek?

A grafikon az elmúlt 20 év aranyár alakulását mutatja be. Jól látható, hogy bár az árfolyam ingadozik az irány hosszútávon mégis egyértelműen felfelé mutat.Felmerül egy igen fontos kérdés. Mikor érdemes aranyat vásárolni, kell-e, illetve jó ötlet-e beszállni?


Azok, akik 2011–2012-ben rosszul időzítve vettek aranyat, azok bizony hosszú évekig voltak kénytelenek elviselni, hogy a befektetésük nem gyarapodik, nem tudnak igazából felhalmozni.

Voltak olyanok, akik látva veszteségüket, inkább eladták az aranyat, nem számítva arra, hogy 2019 folyamán ismét nyereségbe fordulhat a befektetésük.


Mi akkor a megoldás? Hogyan legyünk sikeresek?


A legjobb nyilván a mélyponton venni. De senki nem tudja, hogy mikor jön el a mélypont, ahonnét már csak emelkedik az árfolyam. Nyilvánvaló, hogy nem az egyszeri, adott esetben rosszul időzített, nagy tételű vásárlás lesz a megoldás. Gyümölcsözőbb és messze célravezetőbb, ha az időben széthúzott, több kisebb részletben megvalósuló felhalmozást választjuk. Az árfolyamgörbe ingadozásának lekövetése a nagy kilengéseket kiátlagolja, amivel hosszútávon egy kedvező átlag bekerülési ár érhető el. Ez az átlagár hatás.Hogyan működik átlagár hatás? (Jelentése: átlagos költség hatás)


Mivel az arany árát a kereslet és a kínálat határozza meg, természetes ingadozásoknak van kitéve, amiből nyereségre tehetünk szert. Amennyiben rendszeresen ugyanolyan összegért veszünk nemesfémet, gazdaságosan vásárolunk. Magas árak esetén kisebb mennyiséget veszünk, alacsonyabb áraknál pedig nagyobb mennyiséget. Az egyszeri, nagyobb összegért történő vásárlással ellentétben ez oda vezet, hogy középáron vásárolunk. Ezt legjobban az átlagár hatással lehet kivédeni.


Az átlagár hatás feltételez néhány nagyon egyszerű szabályt:


1.) Vasfegyelemmel rendszeresen befektetni,

2.) Mindig ugyanolyan összeget befektetni,

3.) Az adott periódus (hónap, illetve hét) mindig ugyanazon napján befektetni.


Ezzel a módszerrel az átlagár hatás pozitív eredménye teljes egészében megnyilvánul.


Egyszóval a fokozatos felhalmozás tűnik a legjobb stratégiának. Tulajdonképpen mindegy, hogy mikor kezd bele valaki. Nincs "jó" beszállási időpont, csak elszalasztott lehetőség.https://www.aranybefektetesek.com/aranymegtakaritasi

13 megtekintés0 hozzászólás