Keresés
  • Judit Huszka

Az Y generációnak vajon fontos a nyugdíjtervezés?

Frissítve: 2019. jan 1.

Arany megtakarítási program Y generációnak

Ki az Y generáció? Ezek a mai fiatal, 1980-1996 között született felnőttek. Néhány a generációra jellemző vonás: (Strauss és Howe Millennials Rising: The Next Great Generation (2000) című könyve alapján)

  1. Különlegesek – gyerekkorukban rengeteget törődtek velük, sokkal többet, mint bármely korábbi generációval.

  2. Védettek – ugyanezért. Sokuk fölött még húszas éveikben is ott köröznek a gyerekü-ket elengedni nem akaró „helikopter-szülők”.

  3. Magabiztosak és optimisták.

  4. Csapatban szeretnek dolgozni.

  5. Ambiciózusak, erősen motiváltak, racionálisak és hosszú távra terveznek.

  6. Nagy nyomás nehezedik rájuk, mivel sokkal bizonytalanabb gazdasági környezetben lépnek ki a világba, mint a szüleik.

Az Y-generáció a nyugdíjtervezésben is jóval nagyobb önállóságot szeretne magának: a 24-38 évesek majdnem kétharmada nem bízná magát az általános államilag meghatározott nyugdíjkorhatárra, hanem maga döntene, mikor megy nyugdíjba.Az NN Biztosító nyugdíjcélú megtakarítási attitűdöket vizsgáló reprezentatív felmérése szerint 22 % már aktívan gyűjt is erre a célra, amihez további 22 % csatlakozna, ha növekedne a jövedelme.
A korai visszavonulás lehetősége is fontos motiváció lehet a fiatalabbaknál. A válaszok alapján a 35 éves kor tűnik vízválasztónak a nyugdíjtervezés terén,


A kutatásban megkérdezett fiatalabbak 22 %-ának a nyugdíjcélú előtakarékosság volt a második legnépszerűbb cél a bútorra és lakberendezésre spórolás után. Még látványosabb az eltökéltség azoknál, akik máris takarékoskodnak nyugdíjas éveikre: 69 % tenne még többet félre nyugdíjára, ha többet keresne.


A Nyugdíj Előtakarékossági Aranyszámla nyitása egy remek lehetőség arra, hogy már időben elkezdődhessen a biztonságos és értékálló megtakarítás. A fiatalabb korosztály már egy alacsonyabb induló összeggel és havi rendszeres megtakarítással is elindíthatja saját megtakarítási programját. Erre kiváló megoldás a BASIC Megtakarítási Program.


A későbbiekben, amikor a jövedelem növekszik, a havi megtakarítási összegek is emelhe-tők, így gyorsítva fel a vagyon felhalmozását. Ezt segíti elő a STANDARD vagy az OPTIMUM Megtakarítási program.


Az Y generáció mögött álló támogató család is segítheti elindítani a programot. Ez egy szép ajándék is lehet a karrierjében éppen elinduló vagy épp aktívan dolgozó fiatalnak.


A Nyugdíj Előtakarékossági Aranyszámla további előnyeiről kérjen egy személyes konzultációt.IDŐPONTOT KÉREK35 megtekintés0 hozzászólás