Keresés
  • Judit Huszka

ARANY GYEREK PROGRAM

Frissítve: 2019. máj 15.

A 60-as évek végén, 70-es évek elején születettek bizonyára emlékeznek még az általános iskolában oly népszerű takarékbélyeg gyűjtő korszakra. Nekem is volt. Alig vártam, hogy a nagymamámtól, szülőktől kapott forintokból új bélyeget vehessek. Különböző címletek voltak, kettő, öt és tíz forintos, talán még magasabb is. Szorgalmasan gyűjtöttük akkor a bélyegeket, mert mindenkinek volt egy célja, vágya, amit szeretett volna elérni. Nekem egy piros, hajlított vázú kemping kerékpár…

A szorgalmas, kitartó takarékoskodásomat a szülők kiegészítették. Végül megkaphattam a hőn vágyott biciklit. Mekkora élmény volt! Mindamellett büszke is voltam, mert a munkám, kitartásom és türelmem meghozta a kézzel fogható eredményt.


Ekkor még a gyerekeknek volt lehetőségük, bár nem túl sok arra, hogy némi tapasztalatot szerezzenek arról, milyen is a takarékoskodás, kitartás, látni hogyan telik a bélyeggyűjtő, megtapasztalni a gyarapodást, és az utat a cél vagy álom megvalósulásáig.

Napjaink instant világában mindenki mindent azonnal meg akar kapni, „nincs idő a fájdalomra”, azonnali megoldást akar, néhány hónap alatt akar meggazdagodni …és még lehetne sorolni.


Felhalmozni, gyarapodni nem hetek és hónapok alatt lehet. Ez egyfajta pénzügyi szemléletet, pénzügyi neveltetést, kultúrát kíván. Aki szerencsés, az a szülőktől megtanulhatja, mert ugye az általános és középiskolában alap pénzügyi ismereteket nem tanítanak, pedig nagyon hasznos lenne.Akinek 7-14 éves korosztályhoz tartozó gyermeke van, igen hasznos játékosan rendszerességre nevelni, és pénzügyi intelligenciával felvértezni, hogy biztos alapokra építse a jövőjét.


A takarékbélyeg gyűjtése helyett ma a gyerekeknek lehetőségük van arany tömböket gyűjteni biztonságos körülmények között. Már havi 30 EUR-nak megfelelő összeggel elkezdhetik a megtakarításukat, építve ezzel jövőjüket, külföldi tanulmányaikat, utazgatásukat a világban.


A piacon egyedülálló Arany Megtakarítási Program kifejezetten gyermekek számára.


https://www.aranybefektetesek.com/aranymegtakaritasok

21 megtekintés0 hozzászólás