MEGTAKARÍTÁSI PROGRAMOK  -  JÓ TUDNI

 

A fizikai nemesfémek vásárlása hosszú távú, konzervatív befektetésnek számít. Az egyéni vagyoni helyzettől függően a megta-karítá 10-20%-át ajánlott nemesfémekbe fektetni. A nemesfémvásárlást célszerű időben elaprózva, több különböző időpontban megvalósítani, az árfolyamkilengések korrigálására. Mielőtt döntést hoz kérjük, hogy mérlegelje befektetési céljait és egy esetleges árfolyamesésből származó kockázatot. Az alábbiakban foglaltak nem minősülnek befektetési tanácsadásnak.

„Melyik kedvezőbb: az alkalomszerű arany vásárlás vagy az arany megtakarítási program?”
Ha Ön rendelkezik akkora összeggel, hogy alkalomszerűen meghatározott mennyiséget tud vásárolni (pl. min. 30 gramm), akkor azt érdemes brókernél tenni. Ilyenkor azonban rendszeres költségek merülnek fel pl. havi számlavezetési díj, éves letét biztosítási díj stb. Rendszeresen, ugyanakkora összegek befizetésével történő arany vásárlása esetén az átlagár effektus jótékony hatása érvényesül. Ezt kisebb összegű vásárlások esetén is megteheti. Amint 2/10/20/50 gramm arany összegyűlt az Aranyszámláján dönthet a tárolásáról vagy a kiszállításáról.

„Mik az arany megtakarítási programok előnyei?”
Egyszerűen használható, gazdaságos és kényelmes, mindig középáron vásárolhat (átlagár hatás). Az áringadozásokból nyereségre tehet szert. Magas árak esetén kisebb mennyiséget vesz, alacsonyabb áraknál pedig nagyobb mennyiséget. 

"Kötve vagyok futamidőhöz?”

Nem, illetve részben. Cégünknél 1 és 20 év közötti időtávon belül bármilyen futamidőt választhat céljai elérése érdekében.

„Módosíthatom a havi részleteket?”
Bármikor. A legkisebb fizethető részlet azonban 50 EUR kivéve a BASIC programnál, ahol ez az összeg 30 EUR). Felső határ nincsen. Kérjük, ügyeljen a banki átfutási időre, ami hozzávetőlegesen 2 munkanap.

"Mi az átlagár hatás?“

Mivel az arany árát a kereslet és a kínálat határozza meg, természetes ingadozásoknak van kitéve amiből nyereségre tehet szert. Amennyiben rendszeresen ugyanolyan összegért vesz nemesfémet, gazdaságosan vásárol: Magas árak esetén kisebb mennyiséget vesz, alacsonyabb áraknál pedig nagyobb mennyiséget. Az egyszeri, nagyobb összegért történő vásárlással ellentétben ez oda vezet, hogy Ön középáron vásárol. Ezt legjobban az átlagár hatással lehet kivédeni. Jelentése: átlagos költség hatás. 

Az átlagár hatás feltételez néhány nagyon egyszerű szabályt:

  • Vasfegyelemmel rendszeresen befektetni,

  • Mindig ugyanolyan összeget befektetni,

  • Az adott periódus (hónap, illetve hét) mindig ugyanazon napján befektetni.

Ehhez a befektetési formához a legjobb módszer a folytatólagos fizetési megbízás, ahol mindhárom szabály automatikusan be van tartva. Ezzel a módszerrel az átlagár hatás pozitív eredménye teljes egészében megnyilvánul.

"Hogyan tartják nyilván az Aranytömb számlát? Hogyan lehet nyomon követni a rendszeres befizetéseket?"

Minden szerződött Ügyfél rendelkezik egy elektronikus nyilvántartó rendszerrel, amihez 0-24 órában az év minden napján korlátlanul hozzáfér. Ez az  E-manager rendszer tárolja az Ügyfél adatait, szerződését, az Aranytömb számlára történő befizetéseit, egyenlegeit és a feltöltött illetve feltöltés alatt álló aranytömbjeit.

„Mire való az előleg?”

Az előleg a megtakarítási program összeállításával kapcsolatban felmerülő elkötelezettséget biztosítja, valamint a számlanyitás és a számlavezetés kapcsán felmerülő költségeket fedezi. Mértéke a célarany tömbtől függ és végső soron az utolsó rész-tömbbe teljes mértékben beleszámítódik, így nyugodt lehet, hogy minden egyes befizetéséből  aranyat fog kapni.

"Mi az Aranybónusz?"

A kiemelt Ügyfelek részére nyújtott bónusz. A bónusz aranyban van jóváírva az Ügyfél Aranyszámláján.

 

"Mi a Profitbónusz?

A kiemelt Ügyfelek részére nyújtott bónuszaranyban fizetett nyereségrészesedés, ami a Szolgáltató gazdasági tevékenysége során képződött nyereség függvénye.

"Certifikáttal” adják az aranyat. Ez pontosan mit jelent?”
Fontos kérdés, hogy a megvásárolt arany valóban arany-e …A  certifikát– más néven tanúsítvány – hivatalos okmányként kíséri az aranytömböt. Tartalmazza a befektetési aranytömb tisztaságát és súlyát. E tanúsítvány az aranytömb értékesítésekor is nagyban megkönnyíti a folyamatot. Nagyon fontos, hogy csak igazolható, biztos forrásból származó arannyal foglalkozzunk, éppen ezért nálunk minden egyes aranytömbhöz tanúsítvány, azaz certifikát jár. Ez a kisebb tömbök esetében műanyag fóliába van beöntve az aranytömbbel együtt, a nagyobb tömböknél pedig külön papírt jelent.

 „Módosíthatom a havi részleteket?”
Bármikor. A legkisebb fizethető részlet azonban 50 EUR, kivéve a BASIC programnál, ahol ez az összeg 30 EUR. Felső határ nincsen. Kérjük, ügyeljen a banki átfutási időre, ami hozzávetőlegesen 2 munkanap.

„Átengedhetem vagy átruházhatom a letétemet, megtakarítási szerződésemet?”
Természetesen. Hiszen a letét az Ön tulajdona. Kívánsága szerint átruházhatja, zálogosíthatja, eladhatja vagy elajándékozhatja.

„Mikortól indul a megtakarítási program?”
A megtakarítási program a teljes előleg összeg és az első havi részletfizetés beérkezésekor indul.

Személyre szabott információért vegye fel velem a kapcsolatot egy ingyenes konzultációra!

IDŐPONTOT KÉREK